Bijgerechten

Groentespies

Groentespies

 

Groentespies

Groentespies

Een groentespies van de BBQ is zo gemaakt. We geven je graag wat opties mee om aan een satéprikker te rijgen. Wel zo lekker naast al die rijke vleesgerechten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Materialen

 • BBQ met deksel
 • Sate prikkers

Ingrediënten
  

 • 1 bakje Champignons
 • 2 stuks Uien
 • 2 eetlepels Olijfolie
 • 2 eetlepels Knoflookpoeder

Instructies
 

 • Voorbereiding
  Ben je al druk aan het experimenteren met nieuwe vleesgerechten? Probeer tussendoor ook te combineren met wat groenten. Zoals bijvoorbeeld een verse groentespies van de BBQ. Hierin zijn veel verschillende combinaties mogelijk. In deze variant gebruiken we voornamelijk ui en champignons. Verderop in dit recept vind je combinaties om hieraan toe te voegen, dus experimenteer vooral zelf.
  Week vooraf de satéprikkers ongeveer een uur in wat water. Zo vatten deze straks geen vlam op de BBQ. Maak de champignons schoon met een borsteltje. Je wilt straks geen zand tussen je tanden. Snijd de ui eenmaal doormidden, waardoor je direct mooie losse stukken ui hebt. Meng alle groenten in een kom met olijfolie, zodat de groenten alvast lekker op smaak komen. 
  Nu gaan we de groentespies in elkaar zetten. Pak een satéprikker en rijg hier om en om groenten aan. Het mooie van ui en een champignon is dat ze gelijktijdig gaar zijn. Zo creëer je zonder veel omkijken een groentespies op de BBQ.
 • Bereiding
  Bak de groentespies vervolgens zo’n 10 minuten op de BBQ. Keer de groentespies regelmatig, zodat alle kanten gelijktijdig garen. 
 • Serveren
  Serveer de groentespies rechtstreeks van de BBQ simpelweg per persoon. Lekker kluiven vanaf het stokje. Ook is het mogelijk om de groentespiezen op een bord te serveren. Heerlijk in combinatie met een stuk rundvlees. Gelukkig hebben we daar ook nog wel wat recepten over staan. 
  Variatie tip
  Je kunt eindeloos variëren met diverse groenten aan je spies. Houd wel rekening met verschillende grilltijden. Houd per groente rekening met de volgende gaartijden:
  Tomaat 4 minuten
  Courgette 7 minuten
  Paprika 7 minuten
  Champignon 10 minuten
  Ui 10 minuten
  Aubergine 15 minuten
Trefwoord Groentes

Gerelateerde recepten

Geef een antwoord